23 Μαρτίου 2011

ΤΟΥΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΜΕ !


Ερυθρόλευκο πάρτι έγινε στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό να σαρώνει 89-41 τη Σιένα, που έβγαλε το ημίχρονο με μονοψήφιο αριθμό πόντων! Αποθέωση από 10 χιλιάδες ΓΑΥΡΟΥΣ στις εξέδρες. Τί βραδιά Θεέ μου! Μετά από τέτοιες εμφανίσεις τα λόγια… στερεύουν. Αυτό που έρχεται στο μυαλό είναι… ΘΡΥΛΕ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ. Τη διέλυσε; Τη διέσυρε; Όλα της τα… έκανε. Ο ΘΡΥΛΟΣ εξευτέλισε τη Σιένα με 89-41 που είχε βλέψεις για κάτι καλό στο ΣΕΦ και την Πέμπτη πάει για το 2-0. Τέτοια άμυνα δεν έχει υπάρξει ξανά με τον έργω Ίβκοβιτς. Ποιός ξεχώρισε; ΟΛΟΙ, μα όλοι. Ποιόν να ξεχωρίσεις.

Όταν τόνιζαν στον Πειραιά ότι "έχουμε δουλέψει αρκετά για αυτή τη σειρά" προφανώς εννοούσαν αυτό που είδαμε εμβρόντητοι στο πρώτο δεκάλεπτο. Ένας διαστημικός Ολυμπιακός, παίζοντας άμυνα για σεμινάριο κατέστρεψε αρχικά κάθε επιθετικό πλάνο του Πιανιτζάνι και στη συνέχεια έλκανε απλά το παιχνίδι του στην επίθεση. Το αρχικό 7-0 με τον Μπουρούση να παίρνει προσπάθειες, γρήγορα μετουσιώθηκε σε 15-0, καθώς μπήκε στη μάχη και ο Σπανούλης, ακόμα πιο γρήγορα έγινε 19-0. Πότε έσπασε το ρόδι για τη Σιένα; Μετά από ακριβώς 8 λεπτά με τον Ζήση να ευστοχεί από τα 6.75μ.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι Πειραιώτες δεν τα παράτησαν. Πίεση ψηλά, πάνω στη μπάλα εμποδίζοντας την κυκλοφορία των Ιταλών. Οι "ερυθρόλευκοι" βέβαια με την πάροδο του χρόνου είχαν σύμμαχο και την σύγχυση στην οποία είχαν επέλθει οι Ιταλοί. Πόσο έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο; 21-4 και όχι ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να ισοφαρίσει την καλύτερη άμυνα (την είχε η Παρτιζάν κόντρα στο Μαρούσι με 2 πόντους) σε ένα δεκάλεπτο καθώς, δέχθηκε έναν πόντο από… βολή.

Οι μάγκες του Ντούσαν Ίβκοβιτς ξεκίνησαν και το δεύτερο δεκάλεπτο δυνατά στην άμυνα, με τον Χαλπερίν να κάνει εξίσου καλή δουλειά ανασταλτικά όπως ο Γκόρντον αλλά και γενικότερα να διακρίνει την ομάδα ένας επιθετικός πλουραλισμός. Ο Πιανιτζάνι αφού αρχικά άλλαξε όλη την πεντάδα, επιστράτευσε και τον Μπο Μακάλεμπ ο οποίος έχει περίπου δύο μήνες να αγωνιστεί. Ο Νεστέροβιτς βέβαια στα μετόπισθεν είχε άλλη άποψη, μοίρασε δύο τάπες, ενώ και μπροστά ο Ολυμπιακός δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα. Εδώ κάρφωσε με το ένα χέρι ο Γκόρντον μπροστά σε αντίπαλο…

Το 36-6 με τους Σπανούλη και Γκόρντον να έχει από 7 πόντους, όσους και ο Μπουρούσης, ενώ οι Νεστέροβιτς και Ερτσεγκ από 5, μεταβλήθηκε γρήγορα σε 47-9 με τους Ιταλούς να μην έχουν πλάνο, καθαρό μυαλό και να επιδίδονται σε σωρεία λαθών. Ο Ντούντα την ίδια ώρα, απλά πέρασε στο παρκέ πρώτα τον Πελεκάνο και μετά τον Κατσίβελη, δίνοντας ανάσες στα βασικά "όπλα".
Ο Ολυμπιακός έκλεισε το ημίχρονο με 47-9…

Η σειρά είναι μεγάλη, μην ξεχνάτε ότι η πρόκριση κρίνεται στις 3 νίκες, οπότε στη Σιένα προφανώς και προτίμησε να παίξει απλά για την αξιοπρέπειά της, προσπάθησε να ρίξει κάπως τη διαφορά, κρατώντας δυνάμεις για το ματς της Πέμπτης. Οι Τοσκάνοι πάντως είχαν 23 λεπτά να περάσουν τους 10 πόντους. Δεν άλλαξε κάτι στη συνέχεια του ματς με τον Ολυμπιακό να προηγείται 55-11. Ο Λαβρίνοβιτς μάλιστα πέρασε τους 10 πόντους από τη γραμμή των βολών και στις εξέδρες ακούγονταν "όλε, όλε". Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς άλλαξε προέβη σε πολλές αλλαγές, η Σιένα με δύο μικρά σερί 5-0 έφτασε τους 22 πόντους, αλλά ο Ολυμπιακός είχε 61 στη λήξη του 3ου δεκαλέπτου.

Δέκα διαδικαστικά λεπτά απέμεναν αλλά οι "ερυθρόλευκοι" το βιολί τους. τη στιγμή που οι οπαδοί τους είχαν στήσει τρελό πάρτι στις εξέδρες του φαληρικού κλειστού, ο Χαλπερίν σε αιφνιδιασμό εξαπέλυε ακόμα ένα τρίποντο και… 74-25! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ… και όμως Ολυμπιακό! Τι απέμενε; Πού θα σταματούσαν οι "ερυθρόλευκοι" και φυσικά το τελικό σκορ.

Η πρόκριση στο Final 4 κρίνεται στις 3 νίκες και μην πιστεύει κανείς ότι την Πέμπτη θα δούμε ανάλογη συνέχεια. Θέλει προσοχή!

Τα Δεκάλεπτα: 24-4, 47-9, 61-22, 89-41