22 Μαρτίου 2011

ΚΑΙ ΤΩΡΑ...ΣΙΕΝΑ !

Ο Θρύλος φιλοξενεί τη Σιένα (21:00 Live από το gavros.gr*N/S3) για το πρώτο ματς της προημιτελικής φάσης της Ευρωλίγκας στο ΣΕΦ με φόντο το Final-4 της Βαρκελώνης.

Ο Ολυμπιακός έχει ηττηθεί στο ΣΕΦ τα τελευταία δύο χρόνια μόλις μία φορά και σήμερα το βράδυ σκοπεύει να κρατήσει αύτη την σπουδαία επίδοση κόντρα στη Σιένα. Ο Θρύλος πέρασε από το Top-16 πρώτος στον όμιλο και ως εκ τούτου έχει πλεονέκτημα έδρας στη σειρά με τους Ιταλούς. Ένας Ολυμπιακός που έχει δείξει φέτος ότι μπορεί να κάνει τους οπαδούς του υπερήφανους. Με το διπλό στο ΟΑΚΑ αλλά και τη νίκη στην Τουρκία κόντρα στην Φενέρμπαχτσε. Το αποψινό ματς είναι η απαρχή ενός ταξιδιού που καταλήγει στην όμορφη Βαρκελώνη. Ο Ολυμπιακός πρέπει να εκμεταλλευτεί αυτό το πλεονέκτημα έδρας που έχει γιατί αυτό είναι που θα δώσει την πρόκριση σε μεγάλο ποσοστό.

Όχι όμως μόνο αυτό. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς στις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι πρέπει να μειώσουν τα λάθη και να είναι οι παίκτες συγκεντρωμένοι. Ο "σοφός" πάντα ξέρει τι λέει και έχει το πλεονέκτημα να διαχειρίζεται και να φέρνει το ματς στα μέτρα του. Αυτό δηλαδή που θα κάνει απόψε ο Ολυμπιακός. Θα φέρει το ματς στο ρυθμό του και θα τελειώσει τη Σιένα με συνοπτικές διαδικασίες κάνοντας το 1-0 στη σειρά.

Στα αγωνιστικά, ο μοναδικός πονοκέφαλος είναι αυτός του Μίλος Τεόντοσιτς. Ο Σέρβος παικταράς του Θρύλου έχει έντονες ενοχλήσεις στη μέση οι οποίες του επέτρεψαν να προπονηθεί την προηγούμενη εβδομάδα ούτε καν μία ολόκληρη φορά. Την Δευτέρα ο Μίλος έκανε θεραπεία και η συμμετοχή του στο εναρκτήριο ματς για τα προημιτελικά με τη Σιένα θα κριθεί την τελευταία στιγμή.